Waarop letten bij het kopen van voetbalschoenen voor kids?

Kinderen en jongeren voetballen op straat, veldjes, pleinen, kunstgrasvelden en op gras. Tegenwoordig zijn er veel soorten kicksen die de juiste grip en ondersteuning bieden voor deze verschillende ondergronden; ook in kindermaten! Om blessures en blaren te voorkomen is het zaak om de juiste voetbalschoenen voor kids aan te schaffen. Waar dien je op te letten bij het kopen van de nieuwe voetbalschoenen?

bron afbeeling: voetbalshop.nlVoetbalschoenen voor kinderen

Het is niet altijd makkelijk om nieuwe voetbalkicksen voor kids te kopen. Kinderen groeien vaak nog veel en voetbalschoenen moeten regelmatig vervangen worden. Ook het vinden van de goede maat is niet altijd gemakkelijk: maten verschillen per merk en het maakt erg uit of kinderen voetbalsokken aan hebben. Gelukkig zijn kindervoetbalschoenen vaak goedkoper dan kicksen voor volwassenen, dit scheelt weer in de portemonnee! Wil je online de nieuwste, beste of goedkoopste voetbalschoenen bestellen? Bekijk dan deze pagina: Nieuwe kicksen kopen, alle online voetbalwinkels op een rij. Hieronder staan een paar handige tips voor het kopen van nieuwe voetbalschoenen voor kinderen:

Waarop letten bij het kopen van nieuwe voetbalschoenen voor kids


  • Probeer verschillende soorten kicksen en merken: de pasvorm kan nogal verschillen per schoen en het is belangrijk dat de voetbalschoenen genoeg ondersteuning en grip bieden voor de kinderen.
  • Neem voetbalsokken mee of doe ze aan als je voetbalschoenen gaat passen. Zo weet je beter of ze echt goed passen wanneer je ze gaat dragen. Het wordt aanbevolen aan het einde van de dag schoenen te passen: je voeten zijn dan het grootst!
  • Kies kindervoetbalschoenen voor de juiste ondergrond: er zijn bijvoorbeeld kicksen voor gewoon gras, kunstgras en zaalvoetbalschoenen. Lees alle informatie over de verschillende noppen en zolen hier: Voetbalschoen verschillen: welke noppen, zool en materiaal?
  • Nieuwe voetbalschoenen voor kinderen dienen goed te zitten. 'Kopen op de groei' wordt niet aanbevolen, hierdoor kan er teveel speling in de schoen onstaan (+ evt. blaren en enkelblessures). Leren schoenen zullen zich vormen naar de vorm van de voet, deze kicksen kunnen dus passend gekocht worden. Schoenen van synthetisch materiaal of nepleer mogen iets groter zijn.
  • Lees tips voor het onderhoud van kindervoetbalschoenen dit artikel: Voetbalschoen verschillen: welke noppen, zool en materiaal?

- Wil jij graag reviews maken van voetbalschoenen? Kijk dan hier voor meer informatie!

Ga snel naar:
Kicksen.info lijst van beste en goedkoopste online voetbalwinkels
Voetbalschoenen reviews
Voetbalschoenen kiezen: welke noppen, zool en stof (leer/synthetisch)
- Zelf voetbalschoenen ontwerpen
- Geschiedenis van voetbalschoenen
- De voetbalschoenen van Lionel Messi en Christiano Ronaldo
- Krijg korting voor je oude voetbalschoenen of schenk ze aan een goed doel
- Top 5 beste en mooiste voetbalschoenen van 2013

Geen opmerkingen:

Een reactie posten