Adidas Nitrocharge: de nieuwste kicksen van Adidas

Adidas Nitrocharge 1.0, 2.0 & 3.0

In mei van dit jaar lanceerde Adidas de Nitrocharge lijn. Waar Adidas met de F50 Adizero een schoen heeft voor de snelheidsduivel, met de Predator LZ een schoen heeft voor de controleur en met de Adipure 11 een schoen heeft voor de ouderwetse libero hebben ze nu een schoen voor de energieke voetballer. 


Adidas Nitrocharge voetbalschoen = 'The Engine'

In hun zoektocht naar het optimaliseren van de wensen en behoeftes van hun voetballers stuitte Adidas op een nieuw soort speler, ’The Engine’ (de machine/motor). ‘The Engine’ is een box to box speler die 90 minuten lang blijft gaan en daarbij ontzettend veel energie produceert. De toegepaste technologie in de schoen draagt bij aan het creëren van energie gedurende de wedstrijd. Javi Martinez, Danielle de Rossi, Dani Alves en Ezequel Lavezzi zijn dé gezichten van de nieuwe Adidas-lijn. Deze spelers heeft Adidas geïdentificeerd als de ‘Modern Warriors’, spelers die in hun eigen strafschopgebied een aanval van de tegenstanders onderscheppen en een aantal seconden later betrokken zijn bij de tegenaanval. In Nederland is Feyenoorder Jordy Clasie het uithangbord van de Nitrocharge-lijn. De Adidas Nitrocharge 1.0 is het vlaggenschip van de Nitrocharge-lijn, gevolgd door de Nitrocharge 2.0 en de Nitrocharge 3.0.

bron: http://goo.gl/pa8x7r


Adidas Energysling, Energypulse en meer technieken van de nieuwe Nitrocharge

De Adidas Nitrocharge schoenen beschikken over een aantal nieuwe innovaties uit het Adidas lab die zijn ontworpen om maximale energie-output te kunnen leveren. De meest in het oog springende feature is de ‘energysling’ bij de voorvoet van de schoen. De 'energysling' is een hoog-elastische rubberen band ontworpen om stabiliteit te bieden wanneer de speler zijwaartse of draaiende bewegingen maakt:

bron: http://goo.gl/07nBVg
Het bovenmateriaal dat gebruikt wordt bij de voorvoet van de schoen is het beroemde 'Hybridtouch’ materiaal van Adidas. Dit materiaal is eveneens gebruikt voor de Adidas Predatror LZ I & II en is vergelijkbaar met het Kanga-lite materiaal dat Nike gebruikt voor de CTR360 Maestri III en de Tiempo Legend IV. ‘Hybridtouch’ is een superzacht bovenmateriaal dat de voordelen van leer en kunststof combineert. Daardoor voelt het materiaal lederachtig aan en heeft de vormvastheid en waterbestendigheid van een synthetisch materiaal:

bron: http://goo.gl/H0LzvR

bron: http://goo.gl/2wAB19
De technologie die toegepast is op het bovenmateriaal van de kicksen is vooral goed te zien bij het midden- en hielgedeelte van de schoen. Een sterk gaasachtig materiaal is in meerdere lagen op de schoen aangebracht om de voet 90 minuten lang te beschermen tegen krachten van buitenaf. In de hiel en het teengedeelte van de schoen zitten voorgevormde ‘pads’ die bescherming bieden tegen tackles:

bron: http://goo.gl/m0PFAW

bron: http://goo.gl/LA3ZsW

De laatste feature aan de Nitrocharge kicksen is de ‘Energypulse’. De ‘Energypulse’ is een hoog-elastisch materiaal dat het mogelijk maakt om de voet sneller van de grond af te kunnen zetten. De noppen zijn gebouwd volgens de Adidas ‘Sprintframe’ methode, dit zijn drie-hoekige noppen die de schoen extra grip bieden. Deze noppenindeling zie je terug bij alle topmodellen van Adidas:

bron: http://goo.gl/Dz7ocS

Alle boven beschreven technologieën en features zijn uiteraard te vinden in het topmodel van de Nitrocharge-lijn, de Nitrocharge 1.0. In de versies onder het topmodel (2.0 & 3.0) zijn deze technologieën en features in steeds mindere mate aanwezig. De Nitrocharge voetbalschoen van Adidas is op dit moment verkrijgbaar in drie verschillende kleurstellingen, namelijk; blauw met wit, bosgroen met zilver en zwart met zilver. De adviesprijs van de Nitrocharge 1.0 is €200,- die van de Nitrocharge 2.0 is €100,- en die van de Nitrocharge 3.0 is €65,-.

Op dit moment zijn de goedkoopste Adidas Nitrocharge voetbalschoenen te vinden bij voetbalshop.nl: Nitrocharge 1.0 kicksen voor €179,99, Nitrocharge 2.0 voor €89.99, Adidas Nitrocharge 3.0 kicksen voor €59.99, Klik hier om naar voetbalshop.nl te gaan.

Review door Leon Wagenaar

- Kijk ook op de Kicksen.info lijst van beste en goedkoopste online voetbalwinkels (klikbaar).


Geen opmerkingen:

Een reactie posten