De nieuwe Nike Hypervenom voetbalschoenen

Hypervenom kicksen: 'a new breed of attack'


bron: http://goo.gl/sxCsxh
Het spel is veranderd. Verdedigers zijn sneller en sterker geworden, verdedigingen zijn beter georganiseerd en moeilijker af te breken en als aanvaller zijn alleen snelheid en techniek niet meer goed genoeg. Om te domineren moet je onvoorspelbaar zijn, hierbij zijn vaardigheden en slinksheid nodig. Volgens Nike is de Hypervenom de perfecte schoen voor optimale wendbaarheid en de kunst van de misleiding.Hypervenom als ultieme voetbalschoen voor aanvallers

De Nike Hypervenom serie vervangt de langlopende Total 90-lijn en is daarmee de nieuwe schoen voor aanvallers. Nike is de afgelopen twee jaar bezig geweest met het ontwikkelen van deze Hypervenom-lijn. De aanleiding voor deze vernieuwing is enerzijds de veranderingen in het moderne voetbal en anderzijds de vraag van hun aanvallers naar een schoen waarmee ze ruimte voor henzelf kunnen creëren.Waar de Nike Mercurial schoenen zijn bedoeld voor explosieve snelheid en het gebruiken van de beschikbare ruimte, zijn de Hypervenom schoenen bedoeld voor het creëren van ruimte en het optimaliseren van de wendbaarheid. De Nike Hypervenom speler is snel, bewegelijk en  altijd op zoek naar de ruimte voor het beslissende schot. De ‘coverboy’ van de nieuwe Hypervenom serie is Barcelona aanvaller Neymar jr. Naast hem zullen o.a. Robert Lewandowski, Gonzalo Higuain, Wayne Rooney, Danny Welbeck en Zlatan Ibrahimovic de schoenen gaan dragen. De Nike Hypervenom Phantom is het topmodel in de serie, gevolgd door de Phatal en de Phelon. Zoals we gewend zijn van Nike zal de Hypervenom beschikbaar zijn met noppen zolen voor op zacht gras, firm ground, kunstgras en voor zaalvoetbal. 

bron: http://goo.gl/xjIKfc

bron: http://goo.gl/CDwjXZ

bron: http://goo.gl/93kuZo

De technologie achter de Nike Hypervenom kicksen

De technologische aspecten die in de hypervenom schoenen zitten verwerkt dragen allemaal bij aan het bevorderen van snelheid en wendbaarheid van de speler. De Nike Hypervenom Phantom is als één geheel verpakt in een stuk gepatenteerde Nikeskin. Het bovenmateriaal bevat kleine 3-D kuiltjes die het balgevoel bevorderen. Deze uitvoering van Nikeskin is voorzien van een zacht en soepel mesh/gaas, gebonden door een dunne laag polyurethaan en is afgewerkt met een laag All Conditions Control technologie (ACC), deze technologie geeft de schoen dezelfde grip/controle over de bal in droge als in natte omstandigheden. Volgens Nike Football Design Director Denis Dekovic levert het mesh/gaas materiaal een verbazingwekkend niveau van comfort en balgevoel. Het doel was om een schoen te maken die zo dicht mogelijk bij het gevoel van spelen op blote voeten komt. De Nike Hypervenom Phantom beschikt eveneens over een nieuwe anatomische voetleest. Nike heeft in de leest overtollig materiaal verwijderd om zo de voet nog dichter bij de grond te kunnen krijgen.

bron: http://goo.gl/Z143aV

bron: http://goo.gl/Z143aV

De nieuwe zool en noppen van de Nike Hypervenom voetbalschoen

Voor het creëren van de perfecte zool heeft Nike samengewerkt met enkele van ‘s werelds beste podologen. Ze hebben met de input van deze podologen een zool gecreëerd met een groef tussen de grote teen en de rest van de tenen. Volgens de podologen staat de grote teen in verbinding met het eerste middenvoetsbeentje, dit middenvoetsbeentje bepaald de reactietijd van de eerste beweging van de voet. Door de groef in de zool kan de grote teen sneller een signaal doorgeven aan het eerste middenvoetsbeentje, hierdoor ben je als aanvaller net wat sneller weg dan je belager. Het frame van de zool is voorzien van samengeperst nylon, dit maakt de plaat extreem licht en krachtig. Het noppenpatroon en de lengte van de noppen zijn zo ontworpen dat de noppen de grond snel kunnen penetreren en vervolgens dus ook weer sneller van de grond kunnen afzetten.

bron: http://goo.gl/Z143aV

bron: http://goo.gl/LRG8is


Nike Hypervenoms de beste voetbalschoenen van 2013?

De Nike Hypervenom Phantom is nu al één van de meest besproken voetbalschoenen van 2013. Met een enorme reclame campagne en vele sterren die de schoenen dragen is het verwachtingspatroon rondom de schoen erg hoog. Met de Phatal en de Phelon als takedown modellen is het interessant om te zien of de Nike Hypervenom serie eveneens populair zal worden op de amateurvoetbalvelden. De Nike Hypervenom serie is op dit moment verkrijgbaar in drie verschillende kleurstellingen, namelijk; oranje met zwart, limoengroen met zwart en zwart met karmozijnrood. De adviesprijs voor de Nike Hypervenom Phantom is €220, die van de Hypervenom Phatal is €120 en die van de Hypervenom Phelon is €75.

De goedkoopste Nike Hypervenom kicksen

De goedkoopste hypervenom's vonden wij op voetbalshop.nl, namelijk de Hypervenom Phantom voor €199,99, de Phatal voor €109,99 en de Phelon voor €69,99. Klik hier om naar voetbalshop.nl te gaan.

Review door Leon Wagenaar

1 opmerking:

  1. Jammer dat die dure Nike Phantom Hypervenom al na 3 maand kapot zijn. Voor Nike rinkelt de kassa dubbel; schoenen die voor 200 euro verkocht worden en voor minder dan 20 euro gemaakt worden en dan gaan ze nog maar de helft van de tijd mee...gewoon schande!

    BeantwoordenVerwijderen