'Powerboots' van Puma: de Powercat 1, 1.12 en SL


De Puma Powercat lijn is een serie voetbalschoenen die de laatste jaren steeds populairder is geworden. De voornaamste reden hiervoor is dat Puma geïnvesteerd heeft in het vastleggen van bekende en populaire profvoetballers die het merk van meer klasse kunnen voorzien. In het geval van de Puma Powercat wist Puma Cesc Fabregas en Marco Reus te strikken. Fabregas en Reus zijn de ‘lead players’ van de Puma Powercat lijn en mede dankzij hen heeft de Powercat meer media- en publieke aandacht gekregen. Giorgio Chiellini, Tomas Rosicky en Wout Brama waren al langer aan de Puma Powercat-lijn verbonden.  bron foto: prodirectsoccer

puma.com

Introductie van de Powercat en verschillende versies

Puma heeft sinds 2011 verschillende versies uitgebracht van de Powercat. Er is een Powercat 1, Powercat 1.12 en het absolute topmodel: de Puma Powercat 1 SL (Superlight). De SL versie is, zoals de naam al doet vermoeden, wat lichter dan de andere Powercat versies.
De Powercat 1 heeft een wat soepeler synthetisch materiaal en een gladdere hiel in vergelijking met de wat oudere Powercat 1.12. Omdat de verschillen tussen de twee schoenen zo klein zijn, zal de keuze voor een schoen voornamelijk gebaseerd zijn op de kleurencombinaties die beide schoenen aanbieden.

Goedkopere versies van de Powercat kicksen

Uiteraard heeft Puma een aantal takedown modellen op de markt gebracht voor de voetballers die niet boven de €100 aan schoenen willen uitgeven. Het eerste takedown model in de Powercat-lijn is de Powercat 2, de tweede is de Powercat 3 en het instapmodel is de Powercat 4. Waar de Puma Powercat 1 en 1.12 gemaakt zijn van hoogwaardig kangaroeleer, zijn de takedown modellen gemaakt van kalfsleder. Vanzelfsprekend zijn de features op de topmodellen minder aanwezig op de takedown modellen. Desondanks staat Puma bekend om haar kwalitatief goede takedown schoenen.

soccerbible

De Puma Powercat als echte 'Powerboot'

De Puma Powercat 1 wordt door Puma vermarkt als een ‘power boot’. De meeste technologische aspecten aan de schoen zijn ontworpen om de speler meer kracht en stabiliteit mee te geven. De meest in het oog springende feature aan de Puma Powercat 1 is de ‘3D DUO Power Shooting technologie’. Deze technologie zit op de wreef van de schoen en is ontworpen om meer kracht bij het schieten te genereren.

Het thermoplastische materiaal bestaat uit twee verschillende soorten hardheden. Dit klinkt wellicht ingewikkeld, maar de beste manier om het uit te leggen is dat het blauwe gedeelte hard en stijf is en het felgele gedeelte wat zachter is en wat ingedrukt kan worden (zie foto). Volgens Puma zorgt het blauwe gedeelte ervoor dat er geen kracht verloren gaat bij het schieten en het felgele gedeelte is erg reactiegevoelig en biedt grip aan de bal.

soccerbible

Gecombineerde materialen in de Powercat kicksen

De voorvoet en gehele binnenkant van de schoen zijn gemaakt van hoogwaardig kangoeroeleer. Dit leer staat er om bekend dat het superzacht is en zich snel aan de vorm van de voet aanpast.

unisportstore
De zijkant- en het hielgedeelte van de schoen is gemaakt van een licht synthetisch microvezel materiaal. Door de combinatie van natuurlijk leer en synthetisch leer heeft de schoen enerzijds een superzacht en comfortabel balgevoel en anderzijds een licht doch stevig framewerk die de voet op zijn plek houdt. Dit framewerk heet de ‘Puma PowerLast’ en volgt de contouren van de voet waardoor het een goede pasvorm heeft.

soccerbible

Noppen en grip van de Puma Powercat

De Puma Powercat 1 heeft maar liefst 6 noppen bij de hiel van de schoen. Deze noppen staan ietwat scheef/haaks op de schoen. De 8 noppen bij de voorvoet hebben dezelfde lengte als de noppen bij de hiel. De FG (normale noppen) versie van de Puma Powercat kan probleemloos gebruikt worden op kunstgrasvelden. Houdt echter wel in je achterhoofd dat het leer sneller slijt op een kunstgrasveld.


De Puma Powercat 1 en 1.12 zijn beschikbaar in het zwart of wit met felgekleurde accenten. Ben je een liefhebber van wat fellere kleuren dan kun je op enkele buitenlandse websites wat excentrieke kleurencombinaties van de Puma Powercat vinden. De adviesprijs van de Puma Powercat 1 is €200, die van de Powercat 2 is €100, die van de Powercat 3 is €70 en die van de Powercat 4 is €50.

Bekijk de beste aanbiedingen voor Puma kicksen op voetbalshop.nl!

Zie voor een complete lijst van de goedkoopste online voetbalwinkels de kicksen.info lijst van beste en goedkoopste online voetbalshops.

Artikel door Leon Wagenaar
Wil jij ook reviews schrijven voor Kicksen.info? Kijk dan hier voor meer informatie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten