Adidas Predator LZ II voetbalschoenen

Bron: facebook.com/adidasfootball

De Adidas Predator serie is met de lancering van de originele Predator Lethal Zones in april 2012 een nieuwe weg ingeslagen. De oude Predator versies (Powerswerve, Predator X en Adipower) waren hoofdzakelijk gemaakt van leer en stonden bekend als ‘power boots’.

Met de komst van de Adidas Predator LZ I is er echter veel aan de schoen veranderd. Het kangaroeleer is ingeruild voor een innovatief synthetisch materiaal genaamd ‘Hybridtouch’, de schietelementen voor ‘power’ op het bovenmateriaal zijn veranderd in vijf dodelijke zones (Lethal Zones). De kenmerkende kleuren van de Predator (zwart met rood en wit) zijn gedumpt ten faveure van een felblauw met oranje gekleurde schoen.

Bron: www.footy-boots.com

Tweede generatie Adidas Predator LZ voetbalschoenen


In plaats van een geheel nieuwe Predator LZ te ontwerpen, heeft Adidas ervoor gekozen om de originele Predator LZ uit 2012 op te waarderen. Met de lancering van de 2de generatie Predator LZ is het totale concept achter de schoen niet veel veranderd. De vijf Lethal Zones zijn gebleven en hoewel ze qua uiterlijk wel wat zijn veranderd, kan de Predator LZ II meer als een evolutie van de originele Predator LZ gezien worden in plaats van als een compleet nieuwe schoen.

Het gezicht van de Adidas Predator LZ serie is Barcelona-middenvelder Xavi. Andere bekende spelers die op de nieuwe Predator LZ spelen zijn: Mesut Özil, Oscar, Angel di Maria en Juan Mata. Het topmodel van de Predator LZ II lijn is de Predator LZ II TRX, het model daaronder heet de Predator Absolion en het instapmodel is de Predator Absolado. Naast deze drie modellen heb je ook nog de Predator LZ II SL (Superlight), deze versie is wat exclusiever dan de Predator LZ II TRX. Je vindt ze allemaal goedkoop op voetbalshop.nl.

bron

Predator Lethal Zones op de nieuwe Adidas kicksen

De Adidas Predator LZ is vrij vertaald  een 'roofdier met dodelijke zones'. Deze vijf zogenaamde ‘dodelijke zones’ zijn de belangrijkste en opvallendste features aan de schoen. Adidas vroeg aan haar contractspelers om op een compleet witte schoen aan te geven welke plekken van de schoen zij het meest gebruikten en waarvoor, het resultaat is de Predator Lethal Zones.

Bron: diskioff.blogspot.nl

First Touch zone: Dit is het gedeelte op de voorvoet van de schoen dat bestemd is om de eerste aanraking met de bal optimaal te kunnen beheersen. De rubberen X’jes in de zone fungeren als een soort dempend platform op het bovenwerk van de schoen.

Bron: facebook.com/adidasfootball


Drive zone: Deze zone bevindt zich op de wreef van de schoen en is bedoeld om de schotkracht te verbeteren. Het patroon op de wreef bestaat uit 3D elementen van rubber in een soort diamant vorm. Het rubber zorgt ervoor dat de bal bij het verlaten van de voet een extra swing meekrijgt.

Bron: facebook.com/adidasfootball

Sweet Spot: Deze zit aan de binnenkant kant van de schoen bij de dikke teen. Deze zone is bedoeld om effect en extra snelheid aan het schot mee te kunnen geven. De ‘Sweet Spot’ heeft een patroon van rubber materiaal dat lijkt op een honingraat en het zorgt ervoor dat de bal net iets langer contact heeft met de schoen.

Bron: facebook.com/adidasfootball


Pass zone: De ‘Pass zone’ zit eveneens aan de binnenkant van de schoen en is ontworpen om preciezer te kunnen passen. De zone bestaat uit de drie Adidas strepen die vervaardigd zijn uit schuim met een kleverig laagje erbovenop, daartussen zitten nog 6 rubberen stripjes. Het schuim zorgt voor een nauwkeurige pass en de rubberen stripjes met de kleverige laag bieden extra grip op de bal.

Bron: soccerbible.com


Dribble zone: Deze zone zit aan de buitenkant van de schoen. De ‘Dribble zone’ bestaat net als de ‘First Touch zone’ uit rubberen X’jes die je meer grip op de bal moeten bieden.

Bron: soccerbible.com

Hybridtouch bovenmateriaal op LZ II kicksen

Het bovenmateriaal van de schoen is gemaakt van Adidas’ synthetische ‘Hybrid touch L-S’ materiaal.
Hybridtouch is een superzacht bovenmateriaal dat de voordelen van leer en kunststof combineert. Het materiaal voelt zacht en soepel aan en heeft de vormvastheid, lichtheid en waterbestendigheid van een synthetisch materiaal.

Bron: footyheadlines.com


Sprintframe constructie voor de noppenplaat

Adidas gebruikt voor al haar modellen dezelfde noppenplaat, ook wel ‘Sprintframe’ genoemd. Sprintframe is een ultralichte noppenplaat die laag bij de grond zit en extreem flexibel is. Onder de noppenplaat zit het vertrouwde Adidas noppenpatroon met driehoekige noppen die de grond gemakkelijk penetreren.

Alle boven beschreven technologieën en features zijn uiteraard te vinden in het topmodel van de Adidas Predator LZ II-lijn, de Adidas Predator LZ II TRX. In de versies onder het topmodel (Absolion en Absolado) zijn deze technologieën en features in steeds mindere mate aanwezig.

De Adidas Predator LZ II-lijn is in Nederland verkrijgbaar in diverse kleurstellingen. De adviesprijs van de Adidas Predator LZ II TRX is €220,- die van de Adidas Predator Absolion II is €130,- en die van de Adidas Predator Absolado II is 80,-.

Op dit moment zijn de goedkoopste Predator LZ kicksen te vinden bij voetbalshop.nl: De Predator LZ II TRX vanaf €109.99, de Predator Absolion II vanaf €64,99 en de Predator Absolado II voor €52,50. - Kijk ook op de Kicksen.info lijst van beste en goedkoopste online voetbalwinkels.

- Wil jij reviews schrijven voor Kicksen.info? Kijk dan hier voor meer informatie.

- Wat vindt jij van de Predator-lijn van Adidas? Laat het weten in de comments:
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten