Het Oranje van toen, terugblik op spelers en kicksen van het WK 2010: Deel 1

Bron: zimbio.com


Het wereldkampioenschap 2014 in Brazilië komt steeds dichterbij en als we de schoenenfabrikanten moeten geloven dan wordt het één groot kicksen festijn. Het WK is het grootste podium voor de fabrikanten om hun kicksen te promoten.  

Vaak zie je dat de fabrikanten speciaal voor een eindtoernooi, al haar schoenenlijnen een herkenbare kleurencombinatie geven. Zo had Nike in 2012 de Clash collectie en had Puma eveneens een speciale kleurstelling voor al haar schoenenlijnen. We verwachten komende zomer dan ook dat Nike, Puma en Adidas met verbluffende kleurencombinaties voor hun schoenenlijnen komen.

Hoe zagen de kicksen van de bekendste merken er uit in het WK van 2010? Wat droegen de spelers van het Nederlands en waren er ook special World Cup bootpacks? Je komt het allemaal in deze serie van artikelen te weten.
 
Bron: zimbio.com

Deel I: De Achterhoede

Bron: huffingtonpost.com

In deel I van deze serie kijken we naar de Nederlandse verdedigers en keepers die tijdens het WK 2010 minuten gemaakt hebben. In Zuid-Afrika was Maarten Stekelenburg in alle wedstrijden de doelman. Voor Stekelenburg speelden Van der Wiel, Mathijsen, Heitinga en Van Bronckhorst. Ooijer, Braafheid en Boulahrouz kwamen als invallers/vervangers eveneens in actie voor Nederland. De reserve keepers Boschker en Vorm bleven het gehele toernooi op de bank zitten. Zij komen dan ook niet in dit artikel aan bod. De Nederlandse verdediging kreeg in Zuid- Afrika in zeven wedstrijden slechts 6 tegendoelpunten tegen.Bron: zimbio.com
In 2010 speelde Gregory van der Wiel nog op de Puma v1.10 JB Final. De Puma speed kicksen waren speciaal ontworpen voor de knock-out fase van het eindtoernooi. De kicksen waren geïnspireerd op het Soccer City Stadium in Johannesburg waar de WK- finale werd gespeeld.Joris Mathijsen en Maarten Stekelenburg speelden beide op de Adidas Predator X kicksen. De Predator X was de 10de versie in de populaire Predator- serie van Adidas. Speciaal voor het WK 2010 had Adidas al haar schoenenlijnen voor het merendeel een zwarte kleur met gele accenten gegeven.

Bron: zimbio.com
Bron: zimbio.com


Giovanni van Bronckhorst speelde in 2010 zijn laatste interland voor het Nederlands elftal. Heitinga was in 2010 een onbetwiste basisspeler. De huidige assistent coach van Feyenoord en de stopper van Fulham speelden tijdens het toernooi op de Nike Total 90 Laser III kicksen. De Nike Total 90 Laser III was onderdeel van de Nike Elite series. De Elite Series hadden allemaal een grijs/paarse hoofdkleur met een oranje hak. Daarnaast hadden alle kicksen (op de Vapor VI na) een noppenplaat van carbon vezel.Khalid Boulahrouz en Edson Braafheid speelden in Zuid- Afrika beide op de Nike CTR360 Maestri II schoenen. Boulahrouz maakte op het WK tegen Kameroen en Uruguay minuten. Braafheid mocht in de verloren finale tegen Spanje invallen. Boulahrouz speelde op de Elite Series kleurstelling terwijl Braafheid voor een oudere kleurencombinatie van de Maestri II koos.

Bron: sporting-heroes.net
Bron: zimbio.com

André Ooijer had tijdens het WK voornamelijk een reserverol. Dankzij een blessure van Joris Mathijsen mocht Ooijer in de kwartfinale tegen Brazilië 90 minuten meespelen. De mandekker zwaaide na het WK af als International, dit deed hij op de zwarte Nike Tiempo Legend III. Hoewel er ook voor de Tiempo Legend III een Elite Series kleurstelling was, koos Ooijer voor de degelijke zwarte kleurstelling.

Bron: zimbio.com


Check voor meer foto’s en afbeeldingen van  kicksen en de dragers daarvan onze Facebook pagina: www.facebook.com/kicksen
Wat vind jij van de kleurstellingen van de kicksen die op het WK 2010 te zien waren? Heb jij zelf op één van deze schoenen gespeeld? en wat verwacht jij van het WK voetbal 2014 in Brazilië? Reageer en/of deel je mening dan in de opmerkingssectie hieronder:

Lees ook:
De kicksen.info lijst van beste online voetbalschoenen winkels!

Bron foto Heitinga: zimbio.com
Bron foto Van Bronckhorst: zimbio.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten