Het Oranje van toen, terugblik op spelers en kicksen van het WK 2010: Deel 2Bron: zimbio.com


Het wereldkampioenschap voetbal 2014 in Brazilië komt steeds dichterbij en als we de schoenenfabrikanten moeten geloven dan wordt het één groot kicksen festijn. Het WK is het grootste podium voor de fabrikanten om hun kicksen te promoten. 

Vaak zie je dat de fabrikanten speciaal voor een eindtoernooi al haar schoenenlijnen een herkenbare kleurencombinatie geven. Zo had Nike in 2012 de Clash collectie en had Puma eveneens een speciale kleurstelling voor alle voetbalschoenen. We verwachten komende zomer dan ook dat Nike, Puma en Adidas met verbluffende kleurencombinaties voor hun schoenenlijnen komen.

Hoe zagen de kicksen van de bekendste merken er uit in het WK van 2010? Wat droegen de spelers van het Nederlands en waren er ook special World Cup bootpacks? Je komt het allemaal in deze serie van artikelen te weten.

Bron: zimbio.com

Deel II: Het middenveld van het Nederlands elftal

Bron: zimbio.com

In deel II van deze serie kijken we naar de Nederlandse middenvelders die tijdens het WK 2010 in actie kwamen. In Zuid-Afrika waren Van Bommel en De Jong de vaste controleurs op het middenveld. Voor hen speelde Sneijder. Van der Vaart was tijdens de eerste twee groepswedstrijden basisspeler maar moest het veld ruimen na de rentree van Robben. Afellay en De Zeeuw kwamen zo nu en dan in actie. Schaars was de enige middenvelder die geen minuten gemaakt heeft.

Mark van Bommel speelde tijdens het WK op de zwart met gele Adidas Predator X kicksen. Voor zijn overgang van FC Barcelona naar Bayern München speelde Van Bommel op de Nike Tiempo Legend serie. De Predator X voetbalschoenen waren de eerste Predator kicksen zonder een tong. De schoen had een ronde sluiting om de enkels heen. Van Bommel droeg tot het einde van zijn loopbaan de Adidas Predator kicksen.

Bron: zimbio.com

Nigel de Jong en Demy de Zeeuw schitterden beide op de Adidas Adipure III schoenen. Zowel De Zeeuw als De Jong zullen op een niet al te positieve manier herinnerd worden door het grote publiek. De Zeeuw kreeg tegen Uruguay de schoen van Caceres in zijn gezicht terwijl de Zuid-Amerikaan een omhaal probeerde te doen. De Jong zal altijd herinnerd worden aan zijn karatetrap op Xabi Alonso in de finale. De Adidas Adipure III was net als de Predator X zwart met gele accenten.

Bron: zimbio.com
Bron: zimbio.com


Rafaël van der Vaart speelde bij afwezigheid van Robben op de linkerflank. Hoewel Van der Vaart een typische spelverdeler is, vulde hij de rol als hangende linksbuiten prima in. Na de rentree van Robben moest de huidige aanvoerder van HSV het doen met invalbeurten. Van der Vaart is al jaren een Nike CTR360 Maestri drager, tijdens het WK droeg hij de Elite Series van Nike.

Bron: zimbio.com


2010 was het jaar van Wesley Sneijder. De Utrechtenaar won de triple met Internazionale en werd met 5 doelpunten gedeeld topscorer van het WK. Sneijder zorgde er met twee doelpunten voor dat Brazilië in de kwartfinale naar huis werd gestuurd. Net als van Bronckhorst en Heitinga speelde Sneijder op de Nike Total 90 Laser kicksen. Inmiddels is hij overgestapt op de Nike Hypervenom Phantom.

Bron: zimbio.com

Ibrahim Afellay is tot vandaag de dag één van de weinige internationals die op Puma kicksen speelt. De oud- PSV’er speelde net als Van der Wiel tijdens het WK 2010 op de Puma v1.10 kicksen. Waar Van der Wiel vanaf de knockout fase goudkleurige Puma’s droeg, bleef Afellay aan de zwart met oranje en witte kicksen vasthouden. 

Bron: zimbio.com


Check voor meer foto’s en afbeeldingen van kicksen en wie ze dragen onze Facebook pagina: www.facebook.com/kicksen
Wat vind jij van de kleurstellingen van de kicksen die op het WK 2010 te zien waren? Heb jij zelf op één van deze schoenen gespeeld? en wat verwacht jij van het WK voetbal 2014 in Brazilië? Reageer en/of deel je mening dan in de opmerkingssectie hieronder:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten